Tudtad, hogy a KRESZ tanfolyam (közlekedési alapismeretek) és a vizsgadíj visszaigényléséhez az állam 25 000 Ft-ig támogatást nyújt? A cikkben megtalálod a nyomtatvány letöltéséhez a linket.

Az egyik kormányablakban érdeklődtem a gépjárművel foglalkozó ügyintézőnél. Milyen lehetőség van a visszatérítésre, és hogyan kell intézni, hol találok erről infót, de sajnos semmit nem tudott erről. Rengeteget keresgéltel az interneten, mire végre megtaláltam az ide vonatkozó teljes dokumentációt. Ha van az rokonságodban, vagy az ismeretségi körödben olyan személy, aki igénybe tudja venni a KRESZ tanfolyam- és vizsagadíj támogatását. kérlek oszd meg vele ezt a cikket. Tényleg nem egyszerű rátalálni az információkra.

KRESZ tanfolyam- és vizsgadíj támogatás – Jogosultsági feltételek

A támogatást az a személy veheti igénybe, aki

  • a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsgát 2018. július 1-jét követően tette le, és
  • a vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be.

A támogatás összege

A támogatás összege a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának, és a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga igazgatási szolgáltatási díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25.000 forint.

Fontos!

A kérelem benyújtásához hiteltérdemlően kell igazolni a tanfolyam díjának, és a vizsgadíj megfizetésének összegét és tényét. Ha például a bizonylaton nem szerepel, hogy „B” kategóriás jogosítvány, akkor igazolást kell kérni attól a cégtől, ahol a KRESZ tanfolyamot és a vizsgát elvégezted.

A kérelmet és a dokumentációt benyújthatod az ügyfélkapun keresztül elektronikusan (segítség a pdf nyomtatvány kitöltéséhez), vagy beküldheted borítékban a Magyar Államkincstár postacímére: 1820, Budapest.

A dátumokra nagyon figyelj, mert az egyik ismerősöm már megjárta. Kényelmes volt, plusz félreértette a jogosultságra vonatkozó 1 éves határidőt. Szóval, amikor elkezdte elolvasni és kitölteni a kérvényt, akkor jött rá, hogy Ő a jogosítvány megszerzésének a dátumához számította az egy évet, és nem a sikeres KRESZ vizsga időpontjához.

A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósítási Igazgatóság weboldalán megtalálod a teljes leírást, és a nyomtatványokat. »»»A közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatás

Idővel lehet, hogy változhatnak a feltételek, ezért légy körültekintő.

Ingyenes ÉLŐ adás

Az átláthatatlant, megérthetem!

Hová küldjük a az élő adás információit?

Adatkezelési jelölő*

Adatkezelési jelölő

Sikeresen feliratkoztál, küldjük az információkat.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

eDM

*

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest