Sztori Rólam

Miért hoztam létre az Okos Ötletek Online weboldalt és a kurzusokat?

Röviden: hogy érthetően, egyszerűen megtanuld az Online világ egyszerű módszereit az Okos Ötletek segítségével, és a mindennapi életed részéve tedd úgy, hogy ezáltal több időd marad a szeretteidre. Görgess lejjebb, a  sztori rólam folytatódik.

G. Kovács Károly vagyok az ötletgazda, alapító

 

Sztori

 

Mielőtt részletesebben is megválaszolnám a kérdést, sztori rólam, hogy jobban megismerj. Szerintem fontos, hogy bizalommal legyél felém, mert ez az együttműködésünk alapja!

Már gyermekként is szerettem a rendszert, ehhez biztosan hozzájárult az is, hogy versenyeztem. Most megkérdeznéd: milyen sportágban? Annó és szerintem még most is, ezt a sportot nem igazán tekintették sportnak, bár aki ezt mondja egyszer elvinném egy tréningre, és benevezném egy versenyre 🙂 Szóval ez a sportág a társastánc. Ha nem annyira ismered ezt a terültet leírom, milyen táncokat tartalmaz, aztán megyünk tovább az időben, hogy az elején feltett kérdést is megválaszoljam. 

Latin táncok: Samba, Cha cha cha, Rumba, Jive, Paso doble. Standard táncok: Angol keringő, Tangó, Bécsi keringő, Slowfox, Quickstep

 Gondolj bele, milyen csodálatos együttműködést tanultam meg, hiszen itt is egy partnerrel, vagy több táncos párral kellett közösen, pontos, precíz, produktumot létrehozni.

Másik művészeti terület a kóruséneklés, mely szintén a precíz együttműködésre tanított. Mindkét művészeti ág a lelket is táplálja, ahogy minden művészet. Sokkal több művészeti előadaásra, kiállításra és minden, ami a művészetekel összeföüggő tevékenységre bíztatlak téged is, nézz meg egy színházi előadást, vagy egy koncerttet (tombolj vagy csak hallgasd), melyekkel növeled a kreativitásodat sőt, ha Te is valamilyen alkotói tevékenységet végzel, mégjobban érvényesül a hatása. Próbáld ki!

Ugorjunk egyet az időben:

Tanúja voltam az elmúlt 20 év online fejlődési “törzsének”, úgy szebben hangzik, hogy törzsfejlődésének. Hidd el nekem is fejtörést okoztak a szoftverek, a böngészés és minden, ami összefüggésben van ezekkel a “mumusokkal”.

 1997-től kezdtem jobban érdeklődni a számítógép iránt, és az Internettel kapcsolatos dolgokról. Hosszan írhatnám, hogy milyen “tőrzsfejlődésen” ment keresztül az online világ, de akkor sosem érnék a végére 🙂 Röviden egy-két példa: akkor még, ha jól emlékszem flopy lemezek voltak az adattárolásra, ilyen kis lapos bigyó, ami mai napig a mentés gomb ikonja (tudtad?). Aztán jöttek a pendrive-ok, húúú nem is akármilyen képességgel 64MB azta!, a mai Terrabájt-ban mérhető adattároláshoz képest a fejlődés óriási. A szoftverek tekintetében szintén zongorázni lehet a különbséget.  

Annó is voltak rendszerek, melyeket általában a nagy cégek használtak. Már akkor megtapasztaltam, ezeknek a szoftvereknek az előnyét, melyeket gyorsan átláttam, ezért a kollégáim is, sokat kérdeztek tölem, vagy épp egy új funkciót fedeztem fel. Rólam meg azt mondták egymásközt, hogy majd Ő megoldja.

Ahogy telt az idő egyre több vállalkozás kezdte belátni, hogy sokkal több időt spórol, ha szoftvereket használ a hatékonyság növelésére (ma is lehet bőven növelni ezt a számot). Ehhez a körhöz tartozik az online e-számla (időbélyeggel), melyet 2006-ban használtam először, és sokan kétkedve néztek, hogy ez sosem fog elterjedni nagy mennyiségben és csak gondot okoz a könyvelésben stb.., nyilván azóta kiderült, hogy ma már nem is lehet kihagyni egy vállalkozás életéből az online e-számlázást.

A tapasztalatok

Kezd alakulni a kérdésre a válasz, de még folytatom. Ha magáncéllal érdeklődsz, akkor is érdemes tovább olvasnod.

Az évek alatt folyamatosan gyültek a tapasztalatok, miközben újabb és újabb szoftvereket és online megoldásokat kellett megtanulni, felfedezni. A kellett szót úgy értsd, hogy ha nem fejlesztem magam, akkor lemaradok, ez vonatkozik rád is, ha nem fejleszted magad lemaradsz a versenytársak mögött. Vagyis fordítsuk meg: fejleszd a tudásod minden nap, ezáltal Te leszel azon kevesek között, aki elsőként tud reagálni a piac változásaira, ez rengeteg idő- és pénz megtakarítas.

Egy kis magánéleti történet, hogy lásd milyen egyszerű dolgokkal lehet megkönnyíteni magánemberként, például a mobiltelefon tárhelyének felszabadítását:

Lányom folyamatosan bosszankodott, hogy betelt a tárhelye a mobilon – ez sokunkkal előfordul – , de a történethez hozzátartozik, hogy előtte párszor már elmondtam, hogy mit javasolok, mondván előre segítek, de hát ugye Ő jobban tudja, és ilyen hülyeségekkel nem foglalkozik. Na jólvan mondom, jössz még az én utcámba 🙂 mosolyogtam a nem létező bajszom alatt. Így is történt, míg egy szép napon oda jön hozzám: 

  • Apa, hogy is van ez a dolog? Tényleg megmarad az összes képem, és a videóim? 

Csak egyetlen alkalmazás kell hozzá és korlátlanul tölthetsz fel fotókat, videókat ingyenesen. Ügy megoldva!

Sok ilyen és hasonló példát tudnék leírni, melyeket későbbi blog bejegyzéseimben megosztok veled, hogy Te is tanulj belőle, és egyszerűbbé váljanak a mindennepi online tevékenységeid.

Alakul a kérdésre a válasz?

Milyen rendszereket ismertem meg az évek alatt? Teszem fel megint magamnak a kérdést.

Kezdhetném sorolni a számtalan szoftver nevét, hogy ilyen, meg olyan, de ismét egy példával élnék:

Tanulhatsz bármit, tanulhatsz bárhogy, ha fejleszted magad, és keresed az újdonságokat – ahogy én tettem és teszem – akkor van értelme erre a kérdésre válaszolni. Fent leírtakban már említettem, hogy az évek alatt kialakult hatalmas fejlődés, mekkora változásokat hozott az élet minden területén.

Azt tapasztaltam, hogy az embereknek segítségre van szükségük, ezért is döntöttem el, hogy nem csak egy weboldalt, nem csak egy kurzus oldalt, hanem egymást segítő közösséget építek fel, melybe mindenki jól érezheti magát mindaddig, amíg pozitívan tudunk együttműködni, és építő jellegű hozzászólások születnek. Tőlem és Szakértő vendégeimtől, olyan információkhoz juthatsz, melyeket máshol biztosan nem kapsz meg ilyen mennyiségben és szerteágazó témákban.

Téged is szeretettel várlak.

 G. Kovács Károly

Értékeim

Rólam mondták

 

Szorgalom

Megbízhatóság

Következetesség

Kezdjük el most

Készen állsz a valódi változásra? Építsünk fel együtt!

Ingyenes ÉLŐ adás

Az átláthatatlant, megérthetem!

Hová küldjük a az élő adás információit?

Adatkezelési jelölő*

Adatkezelési jelölő

Sikeresen feliratkoztál, küldjük az információkat.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

eDM

*

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest